Elbistan İlçesinde, Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ortaklığında kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi için halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için  ‘Halkın Katılımı Toplantısı’ yapıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hasan Topak yönetiminde yapılan toplantıya Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri ile kurumların il müdürlüğü temsilcileri ve bölge çiftçisi katıldı.

ÇED raporunu hazırlayan Akya LTD ŞTİ. temsilcisi Çevre Mühendisi Hurşit Altun görsel sunumlarla projenin tanıtımını yaptı.

Elbistan’da Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi kurulmasında öncülük eden, proje ortaklarından Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, Besi Organize Sanayi Bölgesinin tamamlanması ile bölgede önemli bir ticari canlılık yaşanacağını söyledi

Elbistan ilçesinde Doğan, Küçükyapalak, Evcihüyük Mahalleleri sınırlarında kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesinde 50,100,150.250 ve 500 baş kapasiteli besicilik işletmeleri yer alacak. Günlük 500 baş kapasiteli et kombinasının da yer alacağı OSB’ de Biyogaz Elektrik Üretim Santrali, deri ve sakatat ön işleme tesisleri yer alıyor. 4 bin 12 dekar alana kurulacak OSB’ nin kurulması ile bin 800 kişiye istihdam sağlanması ön görülüyor.