Andırın Belediyesi, Andırın Gelişim Platformu ve Kadirli 7 Mart Kültür Merkezi tarafından organize edilen Şair, Yazar ve Ozanlar buluşması gerçekleştirildi.
Yapılan etkinlikte bir konuşma yapan Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Sözün, muhabbetin, sevginin harman olduğu mekana kışla bahçesine hoş geldiniz, şeref verdiniz, bildiğiniz gibi bu yıl Andırın’lı şairler, yazarlar, ozanlar imza gününün üçüncüsünü düzenliyoruz diyerek sözlerine şöyle devam etti.
Geçen yıl bu alanda bir çok etkinlik düzenlemiştik, ama malum bildiğiniz gibi hepimizi etkileyen Kahramanmaraş depremlerinden dolayı programlarımızı kısıtlamak zorunda kaldık. Bu vesile ile depremlerde hayatını kaybeden hemşerilerimize, tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, yaralılara acil şifalar diliyoruz, Allahuteala benzeri felaketleri ülkemize e milletimize bir daha yaşatmasın. 
  Belediye Başkanı Doğan yaptığı konuşmasında şunları kaydetti. “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz etkinliğimiz ilçemizin Sosyal ve Kültürel anlamda tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır, bu anlamda ilçemizin özel bir yeri olduğuna inanıyoruz, hepimizin bildiği gibi Andırın ve yöresi sözün harman olduğu yerdir, Dadaloğlu’nun Karacaoğlan’ın, Yaşar Kemal’lere, Mevlana İdris’lere, Necip Fazıl’lara, Sezai Karakoç’lara, Abdurrahim Karakoç’lara ev sahipliği yapmış,  ilham kaynağı olmuş mekanlardır,  bizlerde bu geleneği yaşatmak gayreti içerisinde etkinliklerimizi sürdürüyoruz.  Programa teşrif eden tüm katılımcılara teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” Dedi. 
Programda Andırın Belediye Meclisimizin 06.09.2022 tarihinde almış olduğu karar ile  Çukurova Bölgesinin en önemli aşıklarından biri olan, Karacaoğlan geleneğini sürdüren, yaz aylarında ilçemizde ikamet eden, ilçemizde yapılan tüm etkinliklerde sazıyla sözüyle katkı ve desteğini esirgemeyen bilgi ve birikimi ile bölge kültürümüzü yansıtan yazar ve aşık; Sn. Osman Taşkaya’ya (Aşık Feymani) Andırın ilçesinin Fahri Hemşehrilik beratı ve plaketini Belediye Başkanımız Ahmet Doğan takdim eti. 
Yaklaşık 30 Şair-Yazar ve Ozan’ın katıldığı İmza günü’nde stantlarda yerini alan ve çalışmalarını sergileyen Yazarlar, okuyucularının kitaplarını imzaladı.
01 EYLÜL’DE ANDIRIN KIŞLA BAHÇESİNDE İMZA GÜNÜNE KATILAN ŞAİRLER VE YAZARLAR
ABDURRAHMAN KÜTÜK
AHMET NARİNOĞLU
ALİ DOĞAN
ALİ SARI
AŞIK FEYMANİ
FATMA TAŞKAYA
CELİL ÇINKIR
CEVDET ŞAHOĞLU
İBRAHİM BOYSAL
CEZMİ YURTSEVER
VEYSEL TÜYSÜZ
GÜLESER YORULMAZ
DİLARA BESNA YAĞIZ
HATİCE KALE
MÜNEVVER DÜVER
HATİCE GÜZEL
SELMA DOLGUN
VAHİT KAHVECİ
VELİ BİLİCİ
MELEK AVCI COŞKUN
MUSTAFA BARDAK
DAVUT YİĞİT
ERBAP DAL
AŞIK MEDENİ KARATAŞ
AYŞE NURDOĞAN
ALİ KÖŞKER
AŞIK HÜSEYİN BARUTÇU
İSMAİL ARSLAN
MEHMET TEMİZ
OSMAN ÇEVİK
ÖMER ARSLANTAŞ
PROF. DR. İSMAİL ARSLANTAŞ
VEYSİ KABACA
SERAP KAYPAK