15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kahramanmaraş’ta etkinlikler düzenlendi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve paydaş kurumlar iş birliğiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir dizi anma etkinlikleri düzenlendi.

Tasarruf Yapabiliyor Musunuz? Tasarruf Yapabiliyor Musunuz?

Onikişubat Parkı’ndan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kutlamalara, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi meydanında devam edildi.

Buradaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından sinevizyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşması yansıtıldı.

Burda bir konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici şunları söyledi; “O karanlık gecede hain darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye; milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği, direniş ve mücadelesiyle tüm dünyaya örnek teşkil etmiş; Türk demokrasisini hedef alan bu hain girişime geçit vermemiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen bu necip millet, kahraman güvenlik güçlerimizle bir olarak devletimizin farklı kademeleri arasına sızmış hainlere dur demiş; kahramanlıkla yoğrulan yurdumuzu kanlarıyla sulamış; bize bu toprakları yurt eden ecdadımızın ruhlarını incitmemişlerdir. Farklı düşüncelere, inançlara ve yaşam tarzlarına sahip milyonlarca vatandaşımız, ortak bir amaç için birleşerek demokrasinin gücünü ve dayanışmanın önemini bir kez daha hatırlatmıştır. Türkiye’de mevcut siyasal hayat darbelerle sınanan bir geçmişi içerisinde barındırmaktadır. Darbelerle sınanan bu yılların toplumsal bilincimizde açtığı yaralar hepimizin içerisinde bir mıh gibi durmaktadır. Cennet vatanımızda iç kaos çıkarmak isteyen ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen demokrasimizi baltalamak isteyenler görmüşlerdir ki artık Türkiye eski Türkiye değil. Artık Türkiye dünya lideri bir cumhurbaşkanı ile geçmişten dersler çıkararak geleceğe ışık tutan bir Türkiye’dir. Bu milleti savaşla, bozgunculukla, darbeyle, vesayetle, terörle, siyasi istikrarsızlıkla, ekonomik krizle, sosyal çatışmayla dizleri üzerine çökertmek isteyenler hamdolsun bu defa yine başaramamışlarıdır. Farklı dönemlerde farklı kisveler altında sahnelenen sinsi oyun, 15 Temmuz gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan olmuştur” dedi.

 

Editör: Tuğrulhan BAYRAKTAR