Kuru yemişler sağlığımız açısından oldukça faydaları besinlerdir. Her biri içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bolca tüketilen atıştırmalıkların başında gelir.

Sağlık açısından faydalı olan yemişler arasında olan ceviz ise özellikle sabah aç karnına yenildiğinde adeta mucizelerin kapısını aralıyormuş.

dfg

Bu hafta 9 yeni film vizyona giriyor Bu hafta 9 yeni film vizyona giriyor

Omega-3 yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan ceviz, mutlaka tüketilmesi gereken kuru yemişler arasında ilk sırada yer alır.

Sağlık için oldukça faydalı olan cevizi sabahları aç karnına tükettiğinizde ise bilinen faydalarının yanında farklı faydalarda sağlar.

as-9

Aç karnına 3 tane yiyin…

Omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller bakımından oldukça zengin olan cevizi sabah aç karnına yediğinizde etkileri şaşıracaksınız.

Sabahları aç karnına yiyeceğiniz 3 adet ceviz, gün boyunca sunduğu faydalar ile vazgeçilmeziniz haline gelecek. Ceviz içeriğinde bolca bulundurduğu Omega-3 yağ asitlerini sabahları aç olarak olarak tüketildiğinde vücudunuz bu yağların emilimini daha hızlı gerçekleştirecek ve beyin sağlığınıza katkıda bulunacak.

66348484561b4919

Anti-inflamatuar özellikler de barındıran ceviz, iltihapla mücadele eden antioksidanlar açısından oldukça zengin olduğundan hastalıklara karşı korunmanızda da etkili olur. Ayrıca cevizi aç karnına tüketildiğinizde, bu antioksidanlar vücutta daha etkin bir şekilde dolaşıma gireceğinden sabahları düzenli tüketmeniz etkili olacaktır.

Öte yandan cevizler iyi bir magnezyum, demir ve kalsiyum kaynağıdır. Bu mineraller kemik sağlığını destekler, enerji üretimini artırır ve genel hücresel işlevleri iyileştirir. Sabahları mineral açısından zengin bir besin olan cevizi tüketmek, gün boyunca enerji seviyelerini artırmaya yardımcı olur.

Cevizin içeriği, kalp sağlığını da destekler. Omega-3 yağ asitleri, kolesterol seviyelerini düzenlemeye ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Sabahları düzenli olarak tüketeceğiniz cevizlerde, kalp hastalığı riskini azaltmada etkili bir silah olabilir.

Editör: Yunus Firdevsoğlu